Brittisk lärare som påstås ha tagit bort en minderårig och misshandlat henne i Phuket greps i Chiang Mai

Thailand -

En brittisk lärare som påstås ha tagit bort en minderårig från sina vårdnadshavare och misshandlat henne i Phuket för många år sedan arresterades i Chiang Mai.

Immigrationsbyrån berättade för Phuket Express att de denna vecka arresterade Taylor (alias), 38, en brittisk medborgare i Mueang Chiang Mai-distriktet. Arresteringsordern hade utfärdats av Phukets provinsdomstol förra månaden den 12 januarith.

Han anklagas för att ha tagit bort en minderårig äldre än 15 år men högst 18 år från hennes föräldrar eller vårdnadshavare utan vederbörlig anledning i obscena syften. Han fördes tillbaka till Chalongs polisstation i Phuket.

Gripandet kom efter en period 2014 -2015 då Taylor, som bodde i Thailand, arbetade som lärare på en internationell skola i Phuket. Han ska ha tagit en 16-årig kvinnlig utländsk student vid samma skola i obscena syften till ett hus i Chalong två gånger den 6 decemberth, 2014 och i april 2015 nattetid.

Efter att flickans föräldrar och skolan fick reda på att de sa upp hans kontrakt för att undervisa på skolan. Hennes föräldrar lämnade också in en anmälan till Chalong-polisen. Taylor hade stannat i Chiang Mai sedan 2016 innan han arresterades.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.