Thai Tourism Authority föreslår 90-dagars visumfria vistelser för fler länder, riktade mot västländer

Nationell-

Den 29 januari 2024 uppgav thailändska nationella medier att Thailands turistmyndighet (TAT) bad den thailändska regeringen att förlänga den visumfria vistelsetiden till 90 dagar för långdistansturister, inklusive de från USA och Europa, till höja de nationella intäkterna på långa resor till 40 % 2024.

Mr. Siripakorn Cheawsamoot, TAT:s vice guvernör för Europa, Afrika, Mellanöstern och Amerika, betonade att längre visum skulle bidra till en ökning av den genomsnittliga vistelsen och maximera utgifterna per resa.

Thailand förlänger för närvarande turistvisum vid ankomst till medborgare i över 60 länder, inklusive USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och skandinaviska nationer. De flesta av dessa kräver dock en resa till Immigration för att förlänga dem, förslaget skulle vara ett program som liknar Ryssland för närvarande där ankomster från vissa länder skulle automatiskt få längre vistelser vid ankomsten till Thailand.

Tidigare var de flesta besökare berättigade till en 30-dagars vistelse innan de krävde en visumansökan.

Siripakorn noterade framgången med det utökade visumprogrammet med ryska turister, som tillfälligt beviljades 90-dagarsvistelser i november 2023. Över 100,000 60 utländska turister ansökte om ett visum som tillåter en 2023-dagars vistelse i Thailand XNUMX, med en majoritet som kom från USA, Storbritannien, Sverige och Tyskland.

För att förutse positiva ekonomiska effekter uppskattade Siripakorn att förlängda vistelser skulle kunna generera minst en miljon rumsnätter i hela landet på hotell.

TAT har också sökt godkännande från National Tourism Policy Committee för att andra resenärvänliga åtgärder ska förlängas till årets slut.

Dessa åtgärder inkluderade upphävandet av TM6-formulär vid gränsövergångarna mellan Thailand och Malaysia, en 30-dagars visumfri vistelse för kazakiska turister och fortsättningen av den 90-dagars visumfria vistelsen för ryssar.

Siripakorn beskrev TAT:s mål att locka till sig 10 miljoner långväga turister 2024, vilket utgör nästan 30 % av de förväntade 35 miljoner utländska turisterna. Före pandemin 2019 var Thailand värd för 9 miljoner långväga turister, vilket bidrog med 23 % till totalt 40 miljoner utländska besökare, med deras intäkter som representerade 33 % av de 1.9 biljoner baht totalt.

Trots geopolitiska spänningar och ekonomiska utmaningar uttryckte Siripakorn förtroende för att utomeuropeisk turism förblir avgörande för europeiska resenärer. Långdistansflyg till Thailand har förbättrats till 80 % av nivåerna före pandemin i vinter, vilket bidrar till en förväntad ökning av antalet ankomster.

TAT planerade att uppmuntra internationella flygbolag att etablera nya rutter till mindre överbelastade flygplatser på destinationer som Surat Thani, U-tapao i Chon Buri, Krabi och Chiang Mai.

Siripakorn förväntade sig att vissa stora marknader, inklusive Ryssland, USA, Storbritannien och Tyskland, skulle överträffa 1 miljon turister i år, med Ryssland potentiellt att nå 2 miljoner turister.

Under tiden, Kina och Thailand har nyligen kommit överens om ett ömsesidigt viseringsfritt avtal som vi behandlade här.

Vid det här laget är det viktigt att notera att detta bara är ett förslag och behöver godkännande från det thailändska kabinettet för att behandlas och träda i kraft.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.