Suvarnabhumi flygplats förväntar sig en ökning av passagerartrafiken under det kinesiska nyåret

PRESSMEDDELANDE:

Suvarnabhumi International Airport räknar med att totalt 2.36 miljoner passagerare ska resa genom flygplatsen under den kinesiska nyårsfestivalen från 4 till 16 februari, i genomsnitt cirka 182,000 XNUMX personer per dag.

Flygplatsen uppskattar att detta inkluderar 1.94 miljoner internationella passagerare, både ankomster och avgångar, och cirka 417,000 32.73 inrikespassagerare, vilket är en ökning med XNUMX % från föregående års festival.

Flygplatsen förväntar sig också nästan 13,000 990 flygningar under denna period, i genomsnitt 19.99 flygningar per dag, en ökning med 10 % från föregående kinesiska nyår. Detta inkluderar 226 flygbolag som begär ytterligare flyg och chartertjänster, totalt XNUMX flygningar.

De tre främsta flygbolagen som efterfrågar flest ytterligare flygningar, både ankomster och avgångar, är Bangkok Airways med 73 flygningar, Thai Vietjet med 42 flygningar och Shanghai Airlines med 26 flygningar, vilket visar en ökning på 91.53 % från föregående år.

Dessutom implementerar Suvarnabhumi Airport transportministeriets policy för att underlätta resor under det kinesiska nyåret. Detta inkluderar att förbereda kinesiskspråkiga tolkar för att stödja statliga myndigheter eller flygbolag på begäran, samordning med butiks- och restaurangoperatörer för att skapa kinesiska språkskyltar för att underlätta serviceanvändningen för kinesiska passagerare, och säkerställa maximal effektivitet i passagerarförmedlingen.

Flygplatsen uppmuntrar också passagerare att använda det automatiska incheckningssystemet och det automatiska bagageutsläppssystemet, vilket erbjuder ett alternativ för passagerare att checka in och lasta bagage utan att vänta vid flygbolagens diskar.

Passagerare uppmanas dessutom att kolla in mobilapplikationen "SAWASDEE by AOT", som hjälper passagerare att enkelt planera sina resor och få tillgång till olika flygplatstjänster för ökad bekvämlighet och hastighet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.