Lädersköldpadda lägger ägg på stranden i Phang Nga

Phang Nga –

En mamma havssköldpadda i läder lade ägg på en strand i det thailändska Mueang-distriktet.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att på tisdagen (30 januarith) en lokal hittade en mor havssköldpadda som lägger ägg på Tha Rai Beach i Na Toei sub-distriktet.

DMCR hittade ägg inne i boet men antalet ägg släpptes inte vid presstillfället. De gjorde ett tillfälligt staket för att förhindra att äggen besväras av andra djur. Området påverkades inte av havsvatten. DMCR uppgav att havssköldpaddsungarna skulle kläckas om cirka 60 dagar.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.