Australier som stannade över i Phuket Äntligen hemma

Phuket-

En australiensisk man som stannat kvar på sitt visum har äntligen återvänt till sitt hem efter att ha stött på ekonomiska problem, säger Phuket-tjänstemän.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att de tidigare denna vecka underrättades om att en berusad utländsk man befann sig vid en pr-disk på den internationella avgångsterminalen på Phuket International Airport och hade problem med att lämna Thailand på grund av att han var på översta vistelse och hade ekonomiska svårigheter. .

Han identifierades endast som en 44-årig australisk man. Han hade en kampbiljett tillbaka till sitt hem, men Phuket Immigration på flygplatsen upptäckte att han hade stannat kvar på sitt visum med 22 dagar. Han var tvungen att betala 500 baht per dag för överseendet, totalt 11,000 8,000 baht, men han uppgav att han bara hade XNUMX XNUMX baht kvar efter att hans plånbok påstås ha stulits. Han berättade för Immigration att han hade lämnat in en polisanmälan om den stulna plånboken i hopp om att detta skulle ge honom ett undantag för att flyga ut, men immigrationstjänstemän sa att detta skulle bryta mot policyn.

Han kunde inte heller ta ut pengar från ett internationellt bankkonto. Phukets turistpolis kontaktade Australiens konsulat för att hjälpa till att kontakta banken och släktingar och den australiensiske mannen fick rådet att vänta på ett hotell i närheten.

Med hjälp av det australiensiska konsulatet kunde mannen lyckligtvis samla in pengar för att betala immigration och återvända hem, även om han permanent skulle ha en stämpel i passet och immigrationsinformation.

Mannen förklarade inte för media varför han stannat över i tre veckor.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.