AOT påskyndar byggandet av Andaman Airport

PRESSMEDDELANDE:

Airports of Thailand Public Company Limited (AOT) påskyndar byggandet av den nya Andaman International Airport, tänkt som ett direkt nav för långdistansflyg i Thailands södra region.
Transportminister Suriya Juangroongruangkit inspekterade nyligen utvecklingen av flygplatsen i Phang Nga-provinsen, som kommer att bli Phukets andra flygplats, och initierade åtgärder för att förbättra den lokala transportinfrastrukturen.

 

Utvecklingen av Andaman International Airport, som för närvarande befinner sig i sitt andra skede, är utformad för att komplettera Phukets flygplats. Med båda flygplatserna i drift beräknas de tillsammans hantera upp till 18 miljoner passagerare årligen, en betydande ökning från de 12.5 miljoner som för närvarande hanteras av enbart Phukets flygplats.

 

Planen är att Andaman International Airport ska fokusera på direkta internationella flygningar på långa avstånd, medan Phukets flygplats kommer att betjäna inrikesflyg och internationella kortdistansflyg. Suriya har också betonat behovet av förbättrad landtransportinfrastruktur för att förbinda de två flygplatserna, vilket förbättrar passagerarnas bekvämlighet.

 

Biträdande AOT-direktör Kirati Kitmanawat uppgav att AOT kommer att agera enligt transportministerns direktiv. De två flygplatserna ligger cirka 23.4 kilometer från varandra, med resan mellan dem via Sarasin Bridge som tar mindre än 20 minuter.

 

Phukets flygplats, med sin enda landningsbana och 25 förkläden, rymmer för närvarande upp till 20 flygningar per timme. Planerna på att utöka denna kapacitet hindrades av utrymmesbegränsningar, vilket ledde till beslutet att bygga en andra flygplats. Andaman International Airport förväntas öppna 2031, enligt en rapport från Center for Aviation.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.