Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Flygplatser försenade efter kraschar med biometriska system och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 22 januari till söndagen den 28 januari 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. En kropp hittades styckad i en frys i en byggnad i Bang Khun Thian.

Under sängen hittade utredarna en elektrisk såg. De misstänkta var enligt uppgift två indiska män som sedan har lämnat Thailand enligt nedan.

2. Misstänkta indiska flyr till Indien efter grymt mord på Myanmar Man i Bangkok.

De identifierades som Mr Sundaravel Pragadeesh Kumar, en 23-årig indisk ägare till ett rekryteringsföretag som arbetade med migrantarbetare, och Mr Gunalan Deivasigamani, en indisk medbrottsling. En Interpol Red Alert inleddes för dem.

3. Thailändska nationella medier rapporterade att den thailändska författningsdomstolen planerade en utfrågning för att tillkännage en dom i fallet med Pita Limjaroenrat, den tidigare ledaren för Move Forward Party och premiärministerkandidat, om innehav av 42,000 XNUMX aktier i medieföretaget ITV plc.

Pita återgick till att arbeta som riksdagsledamot i parlamentet och blev godkänd.

4. Thailändska nationella medier rapporterade att ett biometriskt system som används av Thai Immigration Bureau kraschade på Suvarnabhumi International Airport, vilket orsakade en lång kö av utcheckningspassagerare.

Många passagerare satt fast i långa köer vid checkpoints. Detta hände också på Phukets flygplats.

5. Trat Coastal Aquaculture Research and Development Centre (CARDC) fick en nödrapport om en motorbåt som kolliderade med ett rev och orsakade ett skeppsvrak 16 miles bort från Laem Thian-området, Koh Kood, Trat.

12 turister och 3 besättningskamrater räddades framgångsrikt och fördes till ge Koh Kood Hospital.

6. Chiang Dao-poliser fick en rapport om en frivillig från Swiss Wildlife Foundation som förlorade en arm när han matade en svart björn i en penna i Chiang Dao, Chiang Mai.

Det rapporterades att den svarta björnen lagligen hölls på Chiang Dao Wildlife Foundation sedan 1993. Volontären ska ha kapat av sin egen arm för att fly.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.