Phukets största berättelser från den senaste veckan: utlänningar arresterade för stöld och spelande och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 22 januari till söndagen den 28 januari 2024.

  1. Polisen slog till mot en villa där de upptäckte fem ryssar som spelade poker och spelade i Rawai, Mueang Phuket.

De misstänkta erkände för polisen att de spelade poker och spelade med valutamarker för att byta mot krypto.

2. En överbliven israelisk man greps efter att han påstås ha försökt råna ett potentiellt offer i ett utbytesbås i Patong.

Den israeliske mannen erkände att han försökte stjäla från offret men han hävdade att han inte attackerade offret.

3. En efterlyst belgisk/marockansk medborgare som arbetade som DJ i Patong greps efter att han påstås ha varit inblandad i ett mordförsök i sitt hemland.

Herr Achmal hade rest in i Thailand många gånger med sitt belgiska pass. Efter det bytte han till sitt marockanska pass. Han stannade i Bangkok, Sisaket, (nordost) och Phuket.

4. En brittisk man greps med en magisk svamp i Patong. Magiska svampar är listade som illegala droger i kategori 5 i Thailand.

Han beslagtogs 1.10 gram av en magisk svamp.

5. En ung tysk man greps efter att ha stulit 86,000 XNUMX baht från ett hotell i Patong.

Den misstänkte mannen täckte inte sitt ansikte och tittade till och med på en CCTV-kamera i närheten innan han gick därifrån. Han var inte kund på hotellet.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.