Thailand och Kina Ink Visumfritt avtal för att öka turismen och stärka de bilaterala banden

Nationellt —

Thailand och Kina har nått en överenskommelse om att avstå från visumkrav för sina medborgare, ett drag som syftar till att öka resor och turism mellan de två nationerna.

Enligt rapporter skedde nyligen undertecknandet av avtalet om ömsesidigt viseringsbefrielse, som träder i kraft den 1 mars, mellan utrikesminister Parnpree Bahiddha-nukara och hans kinesiska motsvarighet, Wang Yi.

Den nya visumfria policyn förväntas förbättra utbytet mellan människor och hjälpa till att återhämta Thailands turistsektor, traditionellt sett en nyckelkomponent i Sydostasiens näst största ekonomi.

Kinesiska medborgare utgör den största gruppen av besökare till Thailand. Covid-19-pandemin har dock resulterat i en kraftig minskning av besökare från Asiens största ekonomi till Thailand, och minskat från 11 miljoner 2019 till bara 3.5 miljoner förra året.

Förutom visumavtalet åtog sig både Kina och Thailand att påskynda byggandet av järnvägen Kina-Thailand och att samarbeta i kampen mot gränsöverskridande brott.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.