Phatthalung lider av de värsta översvämningarna på 43 år

Phatthalung, södra Thailand–

Phatthalung har drabbats av sin värsta översvämning på 43 år, säger lokala invånare.

Efter kraftigt regn i många timmar på torsdagen (25 januarith), översvämningar från bergskedjan Banthat drabbade Phatthalung. Sju byar och många djurgårdar har översvämmats.

Mer än 500 familjer lider av effekterna av översvämningen, särskilt i distrikten Kong Hra, Sri Nakharin och Tamod. Vattennivåerna var upp till fyra meter höga i Lamsin-distriktet, Sri Nakharin, där lokala vägar blockerades av översvämningarna.

Somkit Chongpitak, 69, en lokal i området sa att de hade en stor översvämning för 43 år sedan men den här tiden är ännu värre än tidigare.

Lokala myndigheter inspekterade översvämmade områden i provinsen och hjälpte översvämningsoffer.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.