Saknad kinesisk turist från Nakhon Si Thammarat hittades på ön Pha Ngan

Surat Thani –

En försvunnen kvinnlig kinesisk turist i Nakhon Si Thammarat hittades säker på ön Pha Ngan i Surat Thani.

Nakhon Si Thammarat City Police underrättades om händelsen tidigare i veckan. En 32-årig manlig kinesisk turist hade lämnat in en saknad anmälan till polisen. Han berättade för polisen att hans kvinnliga kinesiska vän, endast identifierad som Mrs. Sun, 27, var försvunnen. Han var tidigare med henne på ett hotell i distriktet Chang Klang i Nakhon Si Thammarat.

Han och hans andra två kvinnliga kinesiska vänner lämnade hotellet men de separerade med Mrs. Sun för att de reste runt i stan. De bokade en tid vid bussterminalen i staden för en resa till Pha Ngan Island.

Men fru Sun kom inte till bussterminalen. De försökte kontakta henne men misslyckades. De checkade in på ett hotell i staden för att vänta på henne en natt innan de gjorde en polisanmälan. De var rädda att hon kunde vara i fara.

Polisen kontrollerade CCTV-bilder från ett hotell i Chang Klang, bussterminalen i staden och på Nakhon Si Thammarat flygplats men kunde inte hitta henne. Dagen efter kontaktade de äntligen Mrs. Sun och fann att hon var säker med en annan grupp vänner på Pha Ngan Island i Surat Thani.

Det var inte klart hur hon hade rest från Nakhon Si Thammarat till Pha Ngan Island.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.