Flammanetvarning på ön i Krabi

Krabi –

Simmare varnas för flammande maneter på en ö i Krabi.

En anställd i Koh Lanta nationalpark berättade för Phuket Express att på torsdagen (25 januarith) hittade de många flammaneter (Pelagia Panopyra) nära stranden på Rok Island. Röda flaggor placerades i vissa områden nära stranden för att varna simmare.

Flammaneter finns mestadels under den här tiden på året när de föds upp av starka vågor.

Om en simmare har blivit stucken kan havsvatten och vinäger, om tillgängligt, användas för att tvätta den drabbade huden. Simmare varnas för att inte tvätta den drabbade huden med dricksvatten eller alkohol för att förhindra allergiska reaktioner.

Efter att ha använt vinäger eller havsvatten, bör en stucken simmare använda lite varmt vatten för att täcka det drabbade området i 20 minuter för att lindra smärtan och sedan uppsöka läkare så snart ett sådant finns tillgängligt.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.