Två Kratom-juiceproducenter och -försäljare arresterades i Thalang

Thalang –

Polisen grep två Kratom-juiceproducenter och försäljare i en lokal livsmedelsbutik i Thalang.

Våra tidigare berättelser:

Den 20 januari 2024 tillfångatog Phukets utredningspolis en kratom-juiceförsäljare med totalt 315 flaskor i Moo 5, Ratsada, Mueang, Phuket.

Phuket-polisen har fortsatt att arrestera fler Kratom-juiceförsäljare.

Polisen grep två Kratom-juiceförsäljare i en lokal livsmedelsbutik i Patong.

Nu till uppdateringen:

Tjänstemän från Phukets administrativa kontor berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan arresterade två manliga Kratom-juiceförsäljare i lokala livsmedelsbutiker i underdistriktet Sri Soonthorn. Totalt beslagtogs 42 flaskor Kratomjuice och två enorma kastruller med kokande Kratomjuice.

De fördes till Thalangs polisstation för att ha sålt kratomjuice på flaskor utan lagligt tillstånd. En av dem står inför ytterligare åtal för olaglig produktion av Kratom-juice för försäljning. Polisen har inte lämnat ut personuppgifter om de misstänkta.

Phuket Express noterade att Kratom Juice inte är tillåtet att vara en ingrediens eller blandas med annan mat eller juice till försäljning. Så även ren Kratom Juice på flaska är inte tillåten att sälja, särskilt på allmänna gator. Kratom avkriminaliserades 2021 men är inte avsedd att blandas in i narkotiska cocktails, bara användningen av bladet är tekniskt laglig.

Den som bryter mot lagen kan dömas till fängelse från sex månader till två år eller böter från 5,000 20,000 till XNUMX XNUMX baht.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.