Thailand uppmanar ex-klappar och långtidsbesökare att prova "nya och förbättrade" online 90 dagars incheckningswebbplats

Nationell-

Kl. 10:00 den 22 januari 2024, Pol. Generallöjtnant Ittipol Ittisaranachai, den kungliga thailändska immigrationspolischefen, talade offentligt om tjänsten "Online-meddelande om att vistas i Thailand över 90 dagar" enligt thailändska regeringens policy för att underlätta utlänningar med långa visum.

Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister och finansminister, utfärdade nyligen en policy för att stimulera ekonomin och stödja turismvärden för att locka utländska turister och investerare till Thailand.
90-dagars aviseringstjänsten online skulle underlätta för utländska affärsmän och ex-klappar att underlätta anmälningsprocessen när de vistas i Thailand i mer än 90 dagar, sa Pol. Generallöjtnant Ittipol.

TPN media noterar att den här onlinetjänsten har funnits i många år men har tidigare varit fylld av olika problem, begränsad webbläsarkompatibilitet, driftstopp och fler problem. Nyligen har det dock skett en förnyad push för att uppmuntra expats att prova onlinesystemet igen och försäkra dem om att det är mycket enklare och mindre stressigt än det var tidigare år.

De tidigare problemen hade fått många att tidigare ge upp att försöka skicka in sin 90-dagars incheckning online, vilket ledde till långa väntetider och binda upp resurser på Thai Immigration för personliga besök istället. Förhoppningen är att med förbättringarna av applikationen och tjänsten kommer många fler att välja att använda onlineportalen och att det kommer att spara värdefull tid för alla.

Det noterades att vissa personer, dock, fortfarande kunde uppmanas att utföra sin 90-dagars online-incheckning personligen beroende på en mängd olika faktorer som att bevisa hemvist eller ursprungsnation.

Men trots frågor på konferensen om möjligheten att helt avsluta den 90 dagar långa incheckningen och bara använda årliga uppdateringar beroende på vilket visum en expat eller långtidsbesökare är på, finns det tyvärr inga planer på att göra det i nära eller mellanliggande framtid.

Det finns dock planer på att tillåta förlängningar av vissa visumtyper också online och detta testas för närvarande, även om det inte kommer att gälla för alla.
För att registrera sig för 90-dagars aviseringstjänsten online kan utlänningar registrera sig digitalt på "www.immigration.go.th” var som helst och när som helst. E-post behövs för att registrera dig för 90-dagars aviseringstjänsten online. Det första besöket måste vara personligt i allmänhet, men efterföljande besök kan vara online.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.