Suvarnabhumi flygplats står inför förseningar efter kraschar med biometriska system, nu återställd

Nationell-

Den 24 januari 2024 rapporterade thailändska nationella medier att ett biometriskt system som används av Thai Immigration Bureau kraschade på Suvarnabhumi International Airport, vilket orsakade en lång kö av utcheckningspassagerare.

Pol. General Wisanu Prasatthong-osot, presidenten för Airports of Thailand Co Ltd., utförde en fältinspektion för att fastställa orsaken till systemfelet.

Det visade sig att det biometriska systemet inte fungerade klockan 4:30 efter att programvaran uppdaterats, rapporterade thailändska medier.

Som ett resultat blev datorerna vid immigrationskontrollerna försenade, vilket gjorde att utcheckningen av pass tog längre tid. Under tiden, inhemska automatiska kanalsystem för självutcheckning låg nere och många passagerare satt fast i långa köer vid checkpoints. Detta hände också på Phukets flygplats.

Immigrationstjänstemännen kontrollerade pass manuellt genom screeningsystemet Suvarnabhumi och letade efter brottslingar och personer som stannade kvar. Flygplatspersonalen underlättade passagerarna genom att dela ut vatten och screena passagerare som riskerade att missa sina flyg i prioritetsfilen.

Även om det biometriska systemet nu var tillbaka till det normala, försökte Royal Thai Immigration Bureau förbättra verksamheten på lång sikt och se till att detta inte händer ofta.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.