Efterlyst belgisk/marockansk Patong DJ arresterad för mordförsök i sitt hemland

Patong –

En efterlyst belgisk/marockansk medborgare som arbetade som DJ i Patong greps efter att han påstås ha varit inblandad i ett mordförsök i sitt hemland.

Royal Thai Immigration Bureau avslöjade för pressen på tisdagen (23 januarird) att de hade arresterat den eftersökte misstänkte, endast identifierad som Mr. Achmal, 36, en belgisk/marockansk medborgare, i en lägenhet i Patong.

En arresteringsorder hade ursprungligen utfärdats för den misstänkte i Belgien. Han anklagas för mordförsök, bärande av en pistol utan tillstånd och olagligt innehav av skjutvapen och ammunition. Han fördes till utrikeskontoret för utlämning till Belgien.

Thai Immigration Bureau fann också att Mr. Achmal hade rest in i Thailand många gånger med sitt belgiska pass. Efter det bytte han till sitt marockanska pass. Han stannade i Bangkok, Sisaket, (nordost) och Phuket. Hans nuvarande registrerade adress är i Patong och enligt uppgift arbetade han som DJ i Patong.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.