UPPDATERING: Massiv död havssköldpadda i läder i Phang Nga hittades med olagda ägg inuti

Phang Nga –

En enorm havssköldpadda i läder som hittades död intrasslad i ett fiskenät på en strand i distriktet Thai Mueang hittades med 136 olagda ägg inuti.

Vår tidigare historia

Ett fiskenät hittades intrasslat runt sköldpaddan som parkens tjänstemän tror är dödsorsaken.

Nu till uppdateringen:

En obduktion genomfördes av Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) på havssköldpaddan i läder. Dödsorsaken var drunkning eftersom den hade fastnat i ett fiskenät. Dess lungor skadades allvarligt.

De hittade 136 ägg inuti sköldpaddans mammas äggstockar. DMCR sa att detta är en viktig förlust för de marina arterna. Lädersköldpaddan riskerar att dö ut och är listad som ett skyddat djur i Thailand.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.