Thailändsk författningsdomstol avvisar Pita Limjaroenrat från anklagelser om aktieinnehav i media

Nationell-

Den 24 januari 2024 rapporterade thailändska nationella medier att den thailändska författningsdomstolen planerade en förhandling för att tillkännage en dom i fallet med Pita Limjaroenrat, den tidigare ledaren för Move Forward Party och premiärministerkandidaten, om innehav av 42,000 XNUMX aktier i media företag ITV plc.

Klagomålet hävdade att Pita var involverad i medieföretag när han kampanjade för att bli en MP-kandidat, som bröt mot den thailändska konstitutionen, § 101 (6) och § 98 (3). Som ett resultat beordrade domstolen en utfrågning i frågan och stängde av Pita från MP-tjänsten från den 19 juli 2023 tills den thailändska författningsdomstolen nådde en dom.

Som svar på anklagelserna lämnade Pita in bevis tillsammans med vittnesmål. Författningsdomstolen avslutade sin utredning och planerade en domförhandling den 24 januari kl. 2.

Den thailändska författningsdomstolen, med en majoritetsröst, avkunnade domen att Pita Limjaroenrat kan fortsätta som medlem av representanthuset och att innehavet av aktierna i ITV-bolaget, som har lagts ner sedan 2007 och inte är aktivt media, var inte en kränkning.

Detta innebär att Pita sannolikt kommer att återgå till att arbeta som parlamentsledamot i parlamentet omedelbart.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.