Sök efter viral video av utlänning med Lion Cub i Bentley i Pattaya: Ägare oidentifierad eftersom myndigheter överväger strängare regler

Pattaya—

Klockan 5:30, den 23 januari 2024, inspekterade tjänstemän för thailändska nationalparker, vilda djur och växtskydd, Pattayas turistpolis och relevanta myndigheter en husägare i Khao Pratumnak Soi 5, Banglamung, Chonburi, angående en utlänning som verkar köra en Bentley med en lejonunge i Pattaya.

Läs mer om den virala kontroversen om en utlänning i en konvertibel Bentley med en lejonunge som rider runt i Pattaya City HÄR.

FOTO: Khaosod

Enligt en anmälan från polisen hittades en lejonunge, en 4 månader gammal hona och tre andra hundar i två boxar, men den utländska ägaren fanns ingenstans i bostaden.

Det antogs att utlänningen i videon var en lankesisk medborgare och att Bentley var en hyrbil från Phuket enligt registreringsskylten, sa polisen.

Till en början visade sig lejonungen vara lagligt registrerad i Ratchaburi och den ursprungliga ägaren var en thailändsk kvinna, offentligt identifierad endast som Ms. Sawangjit, sade polisen. Polisen kontaktade Sawangjit för ytterligare förhör angående ägandet av lejonungen och hur utlänningen var inblandad.

Som svar på händelsen fick lejonungens ägares advokat, vars namn inte offentliggjordes, tillstånd från ägaren till lejonet att förhandla med polisen. Advokaten uppgav att dokumentation angående äganderätten till lejonungen skulle presenteras senast den 24 januari. Till en början förhandlade polisen med advokaten om att inspektera lejonungen.

Utlänningen själv har inte identifierats offentligt och hans vistelseort är för närvarande okänd, med några andra thailändska medier som spekulerar i att han kan ha lämnat Thailand på grund av att videon av lejonet går viralt över hela världen, vilket drar till sig betydande kritik och oro, särskilt från djurlivsorganisationer och grupper . Detta är oklart och inte bekräftat eftersom andra rapporter har sagt att utlänningen planerar att träffa polisen med rätt dokumentation. Utlänningen har dock samarbetat med polisen indirekt genom sin advokat.

Under tiden, Det thailändska departementet för nationalparker avslöjade offentligt att antalet personer som nyligen ansökt om tillstånd att äga lejon i hela landet, både individer och juridiska personer, endast var 24, med totalt 153 lejon. Några av dessa var privata ägare och några var viltorganisationer och djurparker.

Samma dag initierade Mr. Atthaphon Charoenchansa, generaldirektören för departementet för nationalparker, idén att förbjuda privatpersoner att äga potentiellt farliga vilda djur eftersom de ansågs onödiga såvida de inte var juridiska personer som djurparker eller vilda reservat.

De kontrollerade vilda djuren som ansågs vara farliga vilda djur var geparder, lejon, jaguarer, bergsgorillor, gorillor, schimpanser, bonobos, Sumatran-orangutanger, Borneo-orangutanger och gröna anakondor, sa Atthaphon.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.