Premiärminister optimistisk om Southern Land Bridge Project

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har uttryckt förtroende för de potentiella fördelarna med megaprojektet Land Bridge på 1 biljon baht för Thailands södra region. Projektet, som syftar till att förbinda Ranong med Chumphon, inkluderar utveckling av djupvattenhamnar, en motorväg och ett järnvägssystem.

Sedan han anlände till Ranong i går (22 januari) för det första mobila kabinettsmötet i år har premiärministern, tillsammans med inrikesminister Anutin Charnvirakul och transportminister Suriya Juangroongruangkit, inspekterat byggarbetsplatsen vid Laem Son nationalpark och fått uppdateringar vid Laem Ao Ang. Projektet förväntas minska trängseln i Malackasundet, en viktig global oljerutt, och främja utveckling och utländska investeringar i Thailand.

Trots projektets tidiga skeden och pågående offentliga utfrågningar har det väckts oro över dess miljöpåverkan och effekter på den lokala fiskerinäringen. Rak Phato Network, en naturvårdsgrupp från Chumphon-provinsen, har uttryckt farhågor om projektets potentiella skada på havets biologiska mångfald.

Som svar planerar regeringen ytterligare studier om miljöpåverkan och utforskar möjligheter inom friskvårdsturism för Ranong. Srettha försäkrade att projektet, om det lyckades, skulle ge olika möjligheter till Andaman-regionen.

Utrikesminister Parnpree Bahiddha-Nukara meddelade nyligen att regeringen är inställd på att godkänna en budget på 447 miljoner baht för 20 Quick Win-projekt i Andaman-regionen, som ska diskuteras under ett mobilt kabinettsmöte den 23 januari.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.