Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Explosion av fyrverkerifabrik dödar 23 personer och fler

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 15 januari till söndagen den 21 januari 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. Det har väckts oro över beteendet hos två utländska turister vid Wat Chiang Man, ett vördat buddhistiskt tempel i Chiang Mai, efter att de observerats sola i templets lokaler.

Phra Nakhon District Office uttalade till allmänheten angående virala bilder av två utländska turister i en bikini som solade vid Sanam Luang, Bangkok, vilket orsakade kontroverser på thailändska sociala medier.

Chiang Mais turistpolis intervjuade två turister som solade i badkläder i det gamla tempelområdet i Chiang Mai den 14 januari, vilket orsakade kontroverser bland thailändska sociala medier angående lämplighet.

Den här historien dominerade thailändska sociala medier under den senaste veckan.

2. Makens falska bekännelse avslöjar en chockerande vändning: thailändska tonåringar utsatta för brutala övergrepp och mord på psykiskt sjuk kvinna i Sa Kaeo.

Polisen upptäckte att Panya inte var närvarande på brottsplatsen och det var 5 tonåringar i åldrarna 13 till 16 som begick brotten.

3. Thailändska nationella medier rapporterade om en explosionsolycka i en fyrverkerifabrik i Mueang, Suphanburi, som orsakade 23 dödsoffer och 6 skador bekräftade vid presstid.

Fyrverkerifabriken hade tidigare exploderat den 30 november 2022 och orsakat 1 dödsfall och 4 skadade, rapporterade thailändska medier.

4. Polisen i Samae Dam fick en olycksrapport om att en kranslinga knäppte och orsakade en död och en skada på byggnadsarbetare på Rama 2 Road, Soi 72, Bang Khun Thian, Bangkok.

De två offren var mekatroniktekniker.

5. En lokförare har dödförklarats på platsen efter att ett tåg som kom från Bangkok – Chiang Mai kolliderade med en släpvagn i Chum Saeng-distriktet.

Sex andra personer skadades, inklusive den oidentifierade lastbilschauffören.

Det var allt för den här veckan, var säker!
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.