'Sky Doctor'-övningen hölls i Phang Nga

PRESSMEDDELANDE:

Folkhälsominister Dr Cholnan Srikaew har invigt lufttransportövningen "SKY Doctor" i Phang Nga-provinsen, som visar upp en förbättring av Thailands akutsjukvård.

Evenemanget, en viktig utveckling för nödsituationer, deltog högt uppsatta tjänstemän, inklusive Dr Opas Karnkawinpong, ständig sekreterare för folkhälsa, tillsammans med administrativ personal, medicinsk personal, byhälsovolontärer och olika byrårepresentanter.

Flyglöjtnant Atchariya Pangma, generalsekreterare för National Institute for Emergency Medicine, informerade deltagarna om projektets framsteg och mål.

Dr Cholnan ledde en rundtur för att inspektera en ambulansbåt och bevittnade en livedemonstration av "SKY Doctor"-flygtransportproceduren vid Koh Yao Wittaya Schools tillfälliga helipad. Denna övning är en del av ministeriets ansträngning att inrätta ett dedikerat akutmedicinskt team som fokuserar på att förbättra hastigheten och effektiviteten för att överföra kritiska patienter, förbättra tillgängligheten till akut medicinsk vård och öka chanserna för patientens överlevnad.

Fltlöjtnant Atchariya betonade att huvudsyftet med flygtransporter av patienter är deras snabba och säkra omplacering. Även om evenemanget främst var demonstrativt, satte det scenen för att faktiska patienttransporter från Koh Yao-distriktet och närliggande områden skulle börja omedelbart.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.