Phuket-polisen fortsätter att slå ner Kratom Juice-försäljare

Phuket -

Phuket-polisen har fortsatt att arrestera fler Kratom-juiceförsäljare.

Vår tidigare historia:

Den 20 januari 2024 tillfångatog Phukets utredningspolis en kratom-juiceförsäljare med totalt 315 flaskor i Moo 5, Ratsada, Mueang, Phuket.

Nu till uppdateringen:

Thalang-polisen berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan arresterade fyra Kratom-juiceförsäljare i Thalang-områdena. Polisen lämnade dock inga fler detaljer om dem.

Polisen varnar lokala livsmedelsbutiker i Phuket och Thailand för att Kratom-juice är listad som en kontrollerad örtprodukt där alla kontrollerade örtprodukter måste ges tillstånd av Thai Food and Drug Administration innan de säljs.

Kratom Juice får dock inte heller vara en ingrediens eller blandas i annan mat eller juice för försäljning. Så även ren Kratom Juice på flaska är inte tillåten att sälja, särskilt på allmänna gator.

Den som bryter mot lagen ska dömas till fängelse från sex månader till två år eller böter från 5,000 20,000 till XNUMX XNUMX baht.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.