Israelisk man greps i Patong efter att ha försökt råna en kvinna i ett utbytesbås

Patong –

En överbliven israelisk man greps efter att han påstås ha försökt råna ett potentiellt offer i ett utbytesbås i Patong.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att ett kvinnligt offer, vars namn undanhölls för hennes integritet, som var en anställd som arbetade vid ett utbytesbås på Phra Baramee Road lämnade in en anmälan till Patongpolisen. Det berättade hon för polisen på nyårsafton den 31 decemberst, 2023, strax efter midnatt, försökte en utländsk man råna henne i utbytesbåset.

Mannen täckte sitt ansikte och ska ha gått fram till henne och tagit tag i hennes hals med båda händerna. Offret skrek högt och försökte slå tillbaka innan den misstänkte rusade iväg. Han fick inget av henne eller bytesbåset.

Patongpolisen fortsatte sin utredning och på måndagen (22 januarind) arresterade de till slut en 26-årig israelisk man. Han fördes till Patongs polisstation för att åtalas för nattstöld, kroppsmisshandel som orsakade skada på ens kropp och själ, och att vara en utlänning som stannat kvar.

Den israeliske mannen erkände att han försökte stjäla från offret men han hävdade att han inte attackerade offret. Han har också nekat till anklagelsen om nattstöld eftersom han säger att han aldrig faktiskt stulit något. Han kommenterade inte åtalet för överskridande.

Hans namn undanhölls dock av polisen i Patong.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.