Fem ryska spelare greps i Villa i Phuket

Rawai, Phuket –

Polisen slog till mot en villa där de upptäckte fem ryssar som spelade poker och spelade i Rawai, Mueang Phuket.

Region 8-polisen berättade för Phuket Express att de och Chalong-polisen i måndags (22 januari) slog till mot en lyxvilla i Soi Salika. Fem ryssar hittades spela poker och hasardspel. Två uppsättningar pokerkort, 88 valutamarker och Baraku (Shisha eller Hookah som också är olagligt i Thailand) beslagtogs från dem.

Gripandet kom efter att polisen fått ett tips från en bekymrad medborgare om att utlänningar spelade illegalt hasardspel inne i villan. De misstänkta erkände för polisen att de spelade poker och spelade med valutamarker för att byta mot krypto.

De fördes till Chalongs polisstation för att åtalas för att ha spelat olagliga hasardspel och en av dem står inför en extra avgift för förbjuden import av ett olagligt föremål (Baraku).

Thailand har några av de strängaste anti-spellagarna i världen, konstaterar The Phuket Express. Namnen på de misstänkta släpptes inte av relevanta myndigheter.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.