Kommittén planerar projekt för Andaman Coast Development

PRESSMEDDELANDE:

Den gemensamma kommittén för ekonomisk utveckling har sammankallats för att diskutera inlämnandet av 20 nyckelprojekt fokuserade på utvecklingen av Andamanska kustprovinser. Dessa projekt, med en total budget på över 700 miljoner baht, kommer att föreslås vid dagens regeringsmöte i Ranong-provinsen (23 januari).

 

Vice premiärminister och utrikesminister Parnpree Bahiddha-nukara ledde ett möte den 22 januari för att diskutera dessa förslag. Med deltagande av guvernörer från de södra provinserna Phuket, Krabi, Phang Nga, Trang, Ranong och Satun, samt chefer för provinskontor och tjänstemän från både regeringen och den privata sektorn, fokuserade mötet på akut nödvändiga projekt för varje provins, med en budgetanslag på 50 miljoner baht per provins.

 

Phuket föreslog två brådskande miljöprojekt för hållbar utveckling. Den första är Phukets kommunala avfallshanteringscenter, med en föreslagen budget på 35 miljoner baht. Den andra är byggandet av en vattenbarriärvägg vid Satri Phuket School, övervakad av Phuket Provincial Administrative Organization, med en föreslagen budget på 15 miljoner baht.

 

Samtidigt begärde Ranong-provinsen finansiering för väg- och allmännyttiga förbättringar, inklusive utveckling av landskapsarkitektur i Bang Rin-distriktet. Mötet diskuterade också olika andra projekt fokuserade på turisthamnar, infrastruktur, vattenförvaltning, medicinska tjänster och operativa tillvägagångssätt för områdesutveckling.

 

Parnpree rapporterade att mötet gav grönt ljus till 13 projekt som måste slutföras inom ett år eller omedelbart påbörjas, vilket uppgår till totalt 797 miljoner baht. De återstående projekten är fortfarande under övervägande för ytterligare godkännande. Han betonade vidare behovet av samarbetsinsatser inom olika sektorer för att främja förtroende och säkerhet bland turister, med målet att stärka regionens ekonomiska tillväxt genom turism.
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.