Consular Affairs började omvandlas och utvecklades till elektroniska

PRESSMEDDELANDE:

Avdelningen för konsulära frågor har påbörjat en stor omvandling och utvecklats till en helt elektronisk avdelning i år. Skiftet innebär att teknik och AI integreras i dess verksamhet, märkt av introduktionen av nya ikoner och en svit av förbättrade e-konsulära tjänster.

En nyckelfunktion i denna digitala transformation är e-passsystemet, som lagrar biometriska data, inklusive ansiktsbilder, fingeravtryck och irisskanningar, i linje med ICAO-standarder. e-Visa-systemet, en plattform för onlinevisumansökning, sträcker sig för närvarande till 38 kontor i 23 länder i Europa, Nordamerika och Asien. Det är tänkt att expandera i början av 2024 för att omfatta ytterligare 11 kontor i 9 länder, med stöd för ytterligare 15 språk.

Avdelningen har också implementerat e-legalisering, ett elektroniskt dokumentcertifieringssystem som gör det möjligt för användare att spåra status för sina dokument för internationellt bruk, komplett med hologramklistermärken för att förhindra förfalskning. E-hjälp är en annan viktig tjänst, ett onlinesystem utformat för att hjälpa och evakuera thailändska medborgare i våldsamma eller katastrofala situationer över hela världen. E-klagomålssystemet, utvecklat för att ta emot en mängd olika klagomål online, är kopplat till regeringens centrala klagomålscenter för snabba och grundliga lösningar.

För att ytterligare förbättra tillgängligheten har avdelningen lanserat en thailändsk konsulär mobilapplikation som tillhandahåller en rad konsulär information och tjänster, inklusive ett SOS-nödsystem, internetsamtal, automatiska frågor och svar och ambassadlokaliseringstjänster, allt tillgängligt via fingeravtrycksautentisering.

Det konsulära indexet är en omfattande sammanställning av statistiska uppgifter om globala konsulära aktiviteter, vilket hjälper till med effektiv budgetfördelning. Overseas Voting Monitoring System (OVMS) säkerställer att ambassader genomför val i enlighet med bestämmelser, erbjuder realtidsspårning av valstatus och stödjer fjärromröstning.

Avdelningen har också infört en e-konsulär manual, som fungerar som en omfattande kunskapsbas för konsulära tjänstemän globalt, vilket underlättar snabb tillgång till information och kommunikation med centralkontoret.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.