Nya regler införda för icke-thailändska passagerare på inrikesflyg

PRESSMEDDELANDE:

Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT) har infört nya regler för icke-thailändska passagerare på inrikesflyg, där Thailands turistmyndighet (TAT) råder resenärer att följa de uppdaterade reglerna för boardingkort och identitetsverifiering.

Från och med den 16 januari kräver CAAT att namnet på en passagerares boardingkort exakt matchar namnet på deras myndighetsutfärdade identitetshandling.

Acceptabla former av boardingkort inkluderar pappersversioner som utfärdas vid flygbolagens diskar eller självbetjäningskiosker, PDF-filer skickade av flygbolag eller e-boardingkort som är tillgängliga via flygbolagets mobilappar eller e-post. Ett skärmfångat boardingkort är dock inte giltigt om det inte har verifierats av ett passagerarvalideringssystem, streckkodsläsare eller skanner på flygplatsen.

För identitetsverifiering måste icke-thailändska passagerare uppvisa något av följande: sitt ursprungliga pass, ett UN Laissez-Passer eller ett resedokument för flyktingar och asylsökande utfärdat av FN eller respektive regering.

I situationer där ett pass eller identifieringsdokument tappas bort kan passagerare tillhandahålla ett nödpass, ett nödresecertifikat, ett icke-thailändskt ID-kort utfärdat av Thailands departement för provinsförvaltning eller ett körkort utfärdat av Thailands landtransportdepartement.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.