Rysk misstänkt för att vara olaglig reseguide vid Temple i Chalong

Chalong –

En ryss misstänks för att ha agerat illegal reseledare vid ett tempel i Chalong.

Tjänstemän från turist- och guidekontoret och Phukets turistpolis inspekterade Phra Yai-templet (Stora Buddha-templet) i Chalong, Mueang Phuket.

Officerare kontrollerade reseguidens registreringar och en thailändsk reseledare hittades utan licenskort när de arbetade som reseledare. Under tiden hittades en rysk medborgare och misstänks för att ha agerat som en illegal reseledare. Emellertid hade poliserna inte tillräckligt med bevis för att arrestera ryssen. Båda har dock fått sina uppgifter registrerade i immigrationssystemet.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.