Mentalvårdsenhet utplacerad för att hjälpa offer för explosionen i Suphanburi Fireworks Factory

PRESSMEDDELANDE:

Dr. Cholnan Srikaew, folkhälsominister, har lett ett team till provinsen Suphanburi för att ge medicinsk och folkhälsohjälp till dem som drabbats av explosionen i fyrverkeriet.

Han skickade ut MCATT-teamet för att bedöma och behandla mental hälsa till området för att stödja familjernas mentala hälsa och instruerade hälsodepartementet att övervaka hälso- och miljöpåverkan.

Dr. Cholnan uppgav att det omedelbara fokus ligger på att tillhandahålla mental hälsovård till de avlidnes familjer. Identifiering och bekräftelse av offrens identiteter kommer att utföras av det rättsmedicinska teamet från Chaophraya Yommaraj Hospital.

När det gäller hälso- och miljöpåverkan av de kemiska ämnena från det exploderade fyrverkeriet, eftersom händelsen inträffade i ett risfält beläget över en kilometer från bostadsområden och utan närliggande dricksvattenkällor, förväntas påverkan bli minimal. Men hälsodepartementet har fått i uppdrag att noggrant övervaka och säkerställa säkerheten och välbefinnandet för de närboende.

Tidigare, medan premiärminister Srettha Thavisin deltog i World Economic Forum i Davos, Schweiz, ringde premiärminister Srettha Thavisin tjänstemän i Thailand för att hålla sig uppdaterade om situationen. Han instruerade guvernören i Suphanburi-provinsen att påskynda lösningen och tillhandahålla omedelbar sjukhusvistelse för de skadade.

Efter detta gav statsministern den regionala polisen i uppdrag att också noga följa situationen. Sprängladdningsenheten har redan satts in för att skanna området efter eventuella kvarvarande explosiva hot.

Premiärministern sa också att rättsliga förfaranden angående legitimiteten för fabrikens verksamhet kommer att behandlas senare.

Varawut Silpa-archa, minister för social utveckling och mänsklig säkerhet, har uttryckt sin sorg över explosionen av fyrverkerifabriken i Suphanburi-provinsen. Hans departement samordnar med alla nätverk för att tillhandahålla vård på plats för alla som drabbas.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.