Ohängd rysk man bryter sig in på Phukets guvernörskontor och försöker stjäla en motorcykel

Phuket -

En oberäknelig och oberörd rysk man bröt sig in på Phukets guvernörs kontor i Phuket Provincial Hall på Tha Kraeng Road i Talad Nuea, Phuket Town innan han senare försökte stjäla en motorcykel.

Phukets provinspolis berättade för Phuket Express att på onsdagen (17 januarith) att glasdörren till Phukets guvernörs (Mr. Sophon Suwannarat) kontor, som ligger på 4:anth våningen i Phuket Provincial Hall-byggnaden, hittades trasig. Blod hittades på golvet framför rummet. Under sekreterarens skrivbord i närheten hittades en hammare med en blodfläck.

Den oidentifierade säkerhetsvakten berättade för polisen vid 2:00-tiden. tidigt på morgonen hittade han en bar överkropp gömd på första våningen. Han försökte fånga honom men den utländska mannen flydde till en övervåning innan vakten ringde polisen. Polisen kom till byggnaden men kunde inte hitta den utländska mannen.

Klockan 4:30 Polisen hörde ljudet av krossat glas men kunde fortfarande inte hitta den misstänkte. En hushållerska hittade den krossade glasdörren till Phukets guvernörs kontor på morgonen.

Phuket City Police underrättades senare av oroliga lokala invånare om att en bar överkropp, skolös och oberäknelig utländsk man försökte stjäla en motorcykel parkerad framför en närbutik nära Phuket Provincial Hall. Den utländska mannen var täckt av blod på händer och fötter.

Den misstänkte greps till slut även om han beskrevs som extremt samarbetsvillig av polisen innan han fördes till ett lokalt sjukhus. Mannen identifierades senare av polisen som en 24-årig rysk man och beskrevs som extremt oberäknelig och möjligen lidande av psykiska problem eller drogmissbruk. Hans namn släpptes inte av poliser. På grund av den misstänktes oberäkneliga sinnestillstånd kunde han inte svara på några frågor om hans bisarra beteende.

När mannen väl återhämtat sig från sina sår skulle han sannolikt åtalas för flera rättsliga brott och sedan utvisas efter att ha avtjänat någon tid för sina brott, sade polisen i Phuket.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.