Tre miljoner turister besökte Samui Island 2023

Samui Island, Surat Thani –

Mer än tre miljoner människor besökte Samui Island som genererade mer än 37 miljarder baht i intäkter förra året, sade Samuis turistmyndigheter.

Samui Tourism and Sports Office rapporterade att det var 3,185,000 37 XNUMX turister som besökte Samui Island från januari till november förra året, vilket genererade totalt XNUMX miljarder Baht. De flesta av de utländska turisterna kom från Tyskland, Storbritannien, Israel, Frankrike och Ryssland.

Researrangörer sa att turister gillar marin turism, dykning och solbad. Andra destinationsöar förutom Samui var Mu Ko Ang Thong, Tan Island och Mat Sum Island (Pig Island). Det var dock inte så många kinesiska turister som besökte Samui Island 2023.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.