Nationalparker tillkännager säsongsstängningar 2024

PRESSMEDDELANDE:

Thailands turistmyndighet (TAT) har utfärdat ett råd för både lokala och internationella resenärer om säsongsmässig stängning av attraktioner i flera av Thailands nationalparker.

National Park Office, under Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP), har initierat den årliga stängningen för 2024, vilket påverkar 134 av landets 156 nationalparker.

Denna rutinmässiga praxis är en del av Thailands ansträngningar att upprätthålla en hållbar miljöförvaltning av sitt naturarv. Stängningarna varierar i datum mellan nationalparkerna och beror främst på väderförhållandena, särskilt under de regniga månaderna. Dessa stängningar är viktiga för att säkerställa besökarnas säkerhet och möjliggöra ekologisk återhämtning.

Bland Thailands 156 nationalparker ingår också det snart tillkännagivna Jedkod-Pongkonsao Nature Study and Ecotourism Centre i Saraburi. En detaljerad tabell som visar stängningsperioderna 2024-2025 för attraktioner i dessa nationalparker, dividerat med deras lägen i respektive Protected Areas Regional Offices, tillhandahålls av DNP och är tillgänglig för referens.

Besökare rekommenderas att bekanta sig med reglerna och föreskrifterna för varje nationalpark innan deras besök. För mer information och bokningar kan resenärer kontakta National Park Office på tel: +66 (0) 2562 0760-3 eller +66 (0) 2561 0777 ankn. 1743, 1744. Ytterligare information finns också på DNP:s officiella hemsida och deras Facebooksida, National Parks of Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.