Minister Varawut reagerar på Suphanburi Factory Explosion

PRESSMEDDELANDE:

Varawut Silpa-archa, minister för social utveckling och mänsklig säkerhet, har uttryckt sin sorg över explosionen av fyrverkerifabriken i Suphanburi-provinsen. Hans departement samordnar med alla nätverk för att tillhandahålla vård på plats för alla som drabbas.

Efter gårdagens incident har ministeriet för social utveckling och mänsklig säkerhet inrättat ett krigsrum för att samordna hjälpinsatser. Alla enheter inom ministeriet i Suphanburi och närliggande provinser har mobiliserats för att påskynda hjälp och kompensation till dem som drabbats av händelsen, inklusive de avlidna och skadade, och för att reparera skadade hem.

Särskilt i det drabbade området har samordning med guvernören i Suphanburi-provinsen och alla statliga enheter arrangerats för att ge hjälp och nå ut till alla som drabbas. Lokala parlamentsledamöter och samhällsledare har uppmanats att noga ta hand om folket.

Dessutom, som vice ordförande för Banharn-Jamsai Silpa-archa Foundation, nämnde Varawut att stiftelsen är medveten om barn som har förlorat föräldrar till händelsen. Stiftelsen kommer att gå in för att täcka deras utbildningskostnader.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.