Fyrverkerifabriksexplosion i Suphanburi kräver 23 liv och lämnar 6 skadade; Utredning pågår

Suphanburi—

Den 17 januari 2024 rapporterade thailändska nationella medier en explosionsolycka i en fyrverkerifabrik i Mueang, Suphanburi, som orsakade 23 dödsoffer och 6 skador bekräftade vid presstid.

Suphanburi räddningsteam skickades till fyrverkerifabriken efter att ha fått en rapport om att de kunde höra explosiva ljud med jämna mellanrum och att fabriken och omgivningen förstördes.

Enligt en rapport från polisen höll Thai Explosive Ordnance Disposal (EOD)-teamet på att återvinna sprängämnen och polisen hade säkrat området för att förhindra icke-närstående personer från att störa utredningen och polisoperationen. Polisen kommer dock att utreda den exakta orsaken till olyckan.

Fyrverkerifabriken hade giltigt tillstånd att driva och handla med fyrverkerier som utfärdats av Suphanburi-tjänstemän, rapporterade thailändska medier.

Mrs. Namfon Bunklom, en av arbetarna på fyrverkerifabriken, ska ha sagt till polisen att klockan 3 ringde hennes son medan hon arbetade på fabriken för att åka hem på grund av ekonomiska problem.

Men efter att 30 minuter hade gått och Namfon hade gått hem tidigt för att hjälpa sin son med ett ekonomiskt problem, exploderade fyrverkerifabriken, vilket gjorde att hennes släktingar som fortfarande arbetar på fabriken, inklusive hennes mamma, dog.

Fyrverkerifabriken hade tidigare exploderat den 30 november 2022 och orsakat 1 dödsfall och 4 skadade, rapporterade thailändska medier.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.