Delfin räddad från fiskenät i Trang – Video

Trang-

En delfin har räddats efter att ha fastnat i ett fiskenät i Kan Tang-distriktet.

Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation rapporterar att de underrättades av chefen för Hat Chao Mai National Park, Mr. Sangsuree Soithong, att en delfin hade hittats fast i ett fiskenät nära Mod Tanoi Beach i nationalparken område.

De och lokala fiskare hjälpte till att ta bort fiskenätet från delfinen, vilket tog cirka fyra timmar. Den tonåriga delfinen var 1.7 meter lång. Några repor hittades på delfinen men den var fortfarande frisk. En del medicin injicerades i delfinen innan den släpptes ut i havet igen.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.