Chiang Mais turistpolis svarar på kontroverser om solbadande turister, planerar utbildningsåtgärder

Chiang Mai-

Den 16 januari 2024 intervjuade turistpolisen i Chiang Mai två turister som solade i badkläder i det gamla tempelområdet i Chiang Mai den 14 januari, vilket orsakade kontroverser bland thailändska sociala medier angående lämplighet.

Läs om de senaste nyheterna om incidenten med två turister som solade i det gamla tempelområdet i Chiang Mai och Sanam Luang, Bangkok.

Thailändska reportrar avslöjade att de två turisterna var 19-åriga och 20-åriga polska turister, vars namn undanhölls av media, som enligt uppgift uttryckte sin ånger för händelsen och sa att de inte förstod thailändsk kultur och tradition.

De orsakade inte medvetet olämplighet i det religiösa området och för lokalbefolkningen i Chiang Mai. De lovade också att följa instruktionerna angående "Do & Don't"-riktlinjer och tackade turistpolisen, sa thailändska reportrar.

Chiang Mais turistpolis skulle dock införa informationsskyltar för utländska turister på speciella sevärdheter, särskilt religiösa och kungliga platser, på flera språk. De skulle också arbeta med transportföretag och reseföretag för att utbilda turister om vad som är lämpligt och vad som inte är det.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.