Sjutton kinesiska turister skadades efter att bussen vält i Phuket

Phuket -

Sjutton kinesiska turister och tre thailändare ådrog sig skador efter att en turnébuss välte i Thalang.

Räddningstjänsten underrättades om olyckan på tisdagen (16 januarith) på morgonen vid en kurva på Thep Krasattri Road i norrgående riktning i Baan Bang Duk, Mai Khao sub-distrikt.

De kom till platsen för att hitta den vältade bussen på vägen. Sjutton kinesiska turister, en thailändsk reseguide, en bussbesättningsmedlem och föraren hittades inne i bussen. De hade ådragit sig olika skador och fördes till ett närliggande sjukhus.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att turnébussen var på väg från Phuket till en pir i Phang Nga när busschauffören plötsligt tappade kontrollen i en kurva. Polisen fortsätter sin utredning för att överväga ytterligare rättsliga åtgärder.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.