Kinesisk man arresterad för påstådd tiggeri i Phuket

Phuket -

En kines greps efter att han hittats och påstås ha bett om pengar från människor i Phuket.

Region 8-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades om att en utlänning nyligen bad om pengar från människor. På måndag (15 januarith), arresterade de Yang (alias), en kinesisk medborgare.

Han hittades visa en notis för människor och notisen visade ett handikappat barn som det påstods behövde hjälp. En ospecificerad summa pengar beslagtogs från Yang.

Yang fördes till Phukets polisstation för att ställas inför anklagelser om offentligt tiggeri om pengar utan tillstånd.

Polisen ber folk att undvika att hjälpa utlänningar som verkar vara funktionshindrade. Om någon ser sådana utlänningar tigga, ring 191 för hjälp.

Liknande berättelser:

En kinesisk kvinna greps efter att hon hittades olagligt och begärde pengar från människor i Patong.

Den thailändska regeringens policy för fria visum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

Thailands premiärminister, Srettha Thavisin, välkomnade den första kinesiska flygningen under initiativet för viseringsundantag på måndagsmorgonen den 25 september.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.