Thailändska restaurangoperatörer ber regeringen att låsa upp öppettider för alkoholförsäljning, avsluta förbudet mot eftermiddagsförsäljning

Thailand -

Thairestaurangsoperatörer ber den thailändska regeringen att låsa upp alkoholförsäljningstider och slutperioder för försäljning som begränsas, särskilt från 2:5 till XNUMX:XNUMX på eftermiddagarna.

Ordföranden för restaurangoperatörsföreningen i Thailand, Sorathep Rojpojjanaras (Steep) sa till Thai Media, "Nöjesställenas lagliga stängningstider har förlängts till 4:00 på morgonen. Restaurangoperatörer vill att regeringen även överväger lagliga alkoholförsäljningstider, särskilt på eftermiddagarna.”

"Vi har skickat ett brev till premiärministern där vi formellt begärt att låsa upp alkoholförsäljningstider under 2:00. till 5:00 för att stärka mat- och dryckesföretagen. Vi behöver detta som en nyårsgåva från den thailändska regeringen”, förklarade Mr. Sorathep.

"För att avlasta försäljningshinder från restaurangföretag, är alkoholförsäljningsförbudet öppet från kl. 2. till 00:5 bör avbrytas. Detta förbud har pågått i mer än 00 år. Förbudstiderna har orsakat problem med utländska turister och många av dem förstår inte varför det finns ett förbud och argumenterar sedan med företagsägare”, tillade Sorathep.

"Thailand är ett turismdrivet land. Detta förbud mot alkoholförsäljning är inte internationell lag. Thailands ekonomi och turism har inte återställts helt jämfört med före Covid-19-pandemin, säger han. Sorathep noterade.

Sorathep och andra företagare har också påpekat att ingen i den nuvarande regeringen på ett adekvat sätt kan förklara orsaken till eftermiddagsförbudet, bara med rykten om att den över femtio år gamla arkaiska lagen ursprungligen antogs av premiärministern vid den tiden för att påstås förbjuda Thaj statligt anställda från att lämna jobbet tidigt för att gå och dricka.

Ett annat skäl till att lagen trädde i kraft som ges av thailändska politiker var att förbjuda alkoholförsäljning eftersom skolor släppte ut för att förbjuda rattfylleri, men kritiker har ständigt påpekat att en berusad förare kan bli kraftigt berusad från 11:2 till XNUMX:XNUMX och sedan köra när skolor släpper hur som helst, vilket gör lagen meningslös.

Det thailändska parlamentet har också diskuterat ändrade alkoholförsäljningstider men restaurang- och turistindustrin har sagt att dessa diskussioner har pågått i flera år och att den thailändska premiärministern och regeringen har makten att påskynda processen och ogiltigförklara de gamla lagarna utan att behöva diskutera nya.

Det har också diskuterats om att tillåta försäljning av morgonalkohol i närbutiker och livsmedelsbutiker, noterar TPN Media. En begränsning som för närvarande inte drivs på är dock att häva förbuden mot alkoholförsäljning under buddhistiska religiösa högtider, eftersom detta ses som en känslig fråga för många konservativa och religiösa människor över hela Thailand, trots att det tidigare föreslagits av några mycket liberala medlemmar av regeringen.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.