Phukets största berättelser från den senaste veckan: Utlänningar arresterade för stöld och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 8 januari till söndagen den 14 januari 2024.

  1. En spansk man greps efter att ha stulit en väska med en mobiltelefon, kontanter och nycklar från en mongolisk kvinna på en nattklubb på Bangla Road.

Patong-poliser tillfångatog en colombiansk tjuv som stal tillhörigheter från en rysk turist i Soi Suk Charoen, Patong, Phuket.

Båda fallen hade betydande sociala medier diskussion.

2. Ett videoklipp av en utländsk man som stod och kissade på baksidan av en Tuk Tuk i Patong har blivit viralt på sociala medier den här veckan, vilket har orsakat upprördhet och ilska från många thailändska sociala medieanvändare som krävde att utlänningen skulle arresteras och åtalas till lagens fulla omfattning.

Fallet inträffade dock för månader sedan, det avslöjades senare och turisten hade troligen lämnat Thailand.

3. Sex ryska turister och tre thailändare har räddats efter att en yacht kantrade nära en ö i Rawai.

Detta trots att vinden och vågorna beskrevs som väldigt lugna.

4. En berömd ung iransk boxare har dödförklarats efter en stor cykelolycka inne i Chalongs gångtunnel.

Phuket Express uttrycker sina kondoleanser till Mr. Fariyars vänner och familj.

5. En städare i Myanmar greps efter att hon stulit från två cypernmedborgare och en svensk turist på ett hotell i Patong och stulit varor till ett värde av totalt cirka 140,000 XNUMX baht.

En hushållerska greps efter att hon stal 90,000 XNUMX baht från en fransk man i en lägenhet i Patong.

Båda liknande fall uppmärksammar vikten av att säkra sina värdesaker när man har städservice eller städservice i sin bostad eller på hotellrummet.

Det var allt för den här veckan.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.