Koh Samui förväntar sig kryssning i år

PRESSMEDDELANDE:

Koh Samui i Surat Thani-provinsen förväntar sig en ökning av turismen eftersom 47 kryssningsfartyg är planerade att lägga till på ön i år, vilket beräknas ta 25,000 XNUMX passagerare. Enligt Tourism Authority of Thailand (TAT) förväntas majoriteten av dessa besökare vara från USA, Europa och Australien.

Bara i januari räknar ön med ankomsten av 10 kryssningsfartyg. Just denna lördag (13 januari) hälsade södra ön passagerare från två kryssningsfartyg. Celebrity Solstice tog in 2,852 5 turister, främst asiatiska, som reste från Hongkong via Vietnam och på väg mot Singapore. Under tiden anlände Mein Schiff 2,543 med XNUMX XNUMX turister, övervägande tyska, som kom från Singapore och Kuala Lumpur, och skulle fortsätta till Vietnam.

Besökarna från de två fartygen deltog i en endagsutflykt på Koh Samui, där deras utgifter beräknas injicera cirka 20 miljoner baht i den lokala ekonomin.

TAT sa att den stadiga ökningen av kryssningsfartygsbesök på Koh Samui är ett tecken på en pågående uppåtgående trend inom öns turistindustri. Bara förra året välkomnade ön nästan 50,000 150 besökare via kryssningsfartyg, en betydande tillströmning som avsevärt stärkte den lokala ekonomin med cirka XNUMX miljoner baht i intäkter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.