Utländska turister som solar på Chiang Mai-templets lokaler väcker upprördhet bland lokala invånare

Chiang Mai -

Det har väckts oro över beteendet hos två utländska turister i Wat Chiang Man, ett vördat buddhistiskt tempel i Chiang Mai, efter att de observerades sola i templets lokaler söndagen den 14 januari 2024.

Enligt lokala rapporter sågs de två kvinnorna, endast identifierade som europeiska resenärer, sola i gräsområdet nära templets helgedom och gamla pagod, iklädda linnen och shorts. En oidentifierad invånare, störd av synen, kontaktade tempelmyndigheterna för att informera dem om situationen.

Men även om tempelmyndigheterna sa till den berörda invånaren att de skulle informera turistguiden om turisternas olämpliga beteende, vidtogs inga ytterligare åtgärder, vilket den berörda invånaren påstod. Turisterna uppges ha fortsatt att sola till synes oberörd under en osäker tid, tillade invånaren. Vid det här laget lade den berörda medborgaren ut bilderna på sociala medier i syfte att uppmärksamma frågan.

Denna incident har väckt het debatt bland thailändska sociala medier-användare, med några som kritiserar att tempelmyndigheterna borde ha hanterat situationen bättre. Vissa nätanvändare föreslog till och med att installera varningsskyltar mot solbad vid templet, speciellt för utländska turister. Samtidigt har engelskspråkiga medier och många utlänningar enligt uppgift inte sett problemet eller hävdat att händelsen var en så kallad storm i en tekanna.

Wat Chiang Man är ett av de mest populära historiska landmärkena i Chiang Mai som ligger i Sri Phum-distriktet, Mueang-distriktet. Det lockar många thailändska och internationella besökare dagligen.

Det var vid presstiden oklart om polisen eller andra juridiska personer skulle försöka ta in turisterna för någon form av förhör eller ens om det fanns några juridiska anklagelser som kunde äga rum.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.