Brokig ukrainsk man orsakar kaos på Patongs polisstation

Patong, Phuket –

En ukrainsk man skadade offentlig och privat egendom inne på Patongs polisstation och orsakade allmän olägenhet, enligt uppgift på grund av att han var helt trasig och inte hade något sätt att betala för en biljett tillbaka till Ukraina.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att den ukrainske mannen blev nervös och mentalt instabil på grund av att han inte hade några pengar för att åka hem till Ukraina. Den oidentifierade mannen hade vistats på polisstationen i flera dagar och polisen försåg honom med mat och vatten medan polisen arbetade med Ukrainas ambassad för att försöka hitta ett sätt att återföra mannen hem. På söndag (14 januarith), orsakade den ukrainske mannen en allmän olägenhet på Patongs polisstation efter att ha drabbats av ett mentalt sammanbrott, skadat viss egendom inne på stationen och skrämt andra närvarande. Han fördes till Patongs sjukhus och psykiatrisk medicin gavs till honom för att lugna ner honom.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att mannen nu bor på Patong Hospital, även om det är oklart vem som kommer att betala räkningen för hans behandling eftersom mannen enligt uppgift inte ens har en baht till sitt namn. Patongpolisen fortsätter att arbeta med Ukrainas ambassad för att försöka hitta ett sätt att få hem mannen eller för att kontakta släktingar eller vänner i Ukraina för att få hjälp.

Phuket Express noterar att det har funnits ett ökande antal utblottade ukrainska och ryska medborgare i Phuket sedan kriget mellan de två länderna bröt ut, med många människor som försöker undvika kriget av olika anledningar genom att stanna i Thailand men många människor springer också i finansiella frågor. På grund av kriget är det också svårt att deportera eller återvända människor till Ukraina eller Ryssland.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.