Phuket serietjuv arresterad i Bangkok

Phuket-

En serietjuv som påstås ha stulit från många ställen i Phuket, inklusive stulit från en åklagare i Phuket, greps i Bangkok strax före helgen som gick.

Central Investigation Bureau (CIB) rapporterade torsdagen (11 januarith) att de arresterade en misstänkt som endast identifierades som Mr. Praiwan i Wang Thong Lang, Bangkok. Han anklagas för seriell nattstöld.

Gripandet kom efter att Praiwan stal från många hus och parkerade bilar vid bostadsområden i Phuket. Han greps tidigare 2023 men han släpptes efter att en domstol gav honom borgen.

Trots att han släpptes mot borgen hade Praiwan inte lärt sig sin läxa och fortsatte att stjäla. Den senaste stölden var enligt uppgift 300,000 XNUMX baht i kontanter från en parkerad bil som olyckligtvis för Praiwan tillhörde en oidentifierad åklagare i Phuket. Strax efter arresterades Praiwan i Bangkok.

Praiwan förblev häktad från presstid med det osannolikt att han skulle beviljas borgen igen, särskilt med en åklagare som offer.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.