Myanmar-städare greps för att ha stulit 140,000 XNUMX baht från Cypern och svenska turister på Patong Hotel

Patong –

En städare i Myanmar greps efter att hon stulit från två cypernmedborgare och en svensk turist på ett hotell i Patong och stulit varor till ett värde av totalt cirka 140,000 XNUMX baht.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att torsdagen (11 januarith) arresterade de MRS. HLA HLA WIN, 27, medborgare i Myanmar, på ett hyresrum på Na Nai Road i Patong. Hos henne beslagtogs sex guldföremål. Hon fördes till Patongs polisstation för att åtalas för stöld.

Gripandet kom efter att två manliga Cypernturister och en manlig svensk turist lämnat in anmälningar om stöld till Patongpolisen.

På januari 6th de två manliga Cypernturisterna, som är släktingar, berättade för Patongpolisen att de bodde i olika rum på samma oidentifierade hotell på Sirirat Road i Patong. Deras pengar stals från deras rum, 55,000 XNUMX baht vardera, enligt deras polisrapport.

December 27th, 2023, berättade den svenske mannen för polisen att han bodde på samma hotell. Hans pengar stals från hans rum till ett belopp av 24,542 XNUMX baht.

Patongpolisen fortsatte sin utredning där de arresterade den misstänkte. Den misstänkte Myanmarmisstänkte erkände för polisen att hon stal från turisterna och använde de stulna pengarna för att köpa guldföremål.

Namnen på offren undanhölls på deras begäran, noterar The Phuket Express. Den misstänkte förblev häktad vid presstillfället.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.