Flame Jelly Fish hittades på Phuket Beach i Wichit

Phuket -

Ett tiotal lågmaneter hittades nyligen på en strand i Wichit.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) rapporterade att de i slutet av förra veckan underrättades från en hotelloperatör om att flammande maneter hittades på en strand i Wichit. De inspekterade stranden för att hitta ett tiotal flammaneter (Pelagia sp.) på stranden under högvatten. Strandbesökare har blivit varnade att vara försiktiga.

Om en simmare har blivit stucken kan havsvatten och vinäger, om det finns, användas för att tvätta den drabbade huden. Simmare varnas för att inte tvätta den drabbade huden med dricksvatten eller alkohol för att förhindra allergiska reaktioner. Efter att ha använt vinäger eller havsvatten bör en stucken simmare använda lite varmt vatten för att täcka det drabbade området i 20 minuter för att lindra smärtan och sedan uppsöka läkare så snart ett sådant finns tillgängligt.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.