Thailands transportminister tillkännager planer på att öka flygplatserna när turismen visar tecken på återuppvaknande

Nationell-

Den 12 januari 2024 avslöjade Suriya Juangroongruangkit, den thailändska transportministern, offentligt efter CAAT OPEN HOUSE 2024-evenemanget att det finns en stark tendens till ett återuppsving i turistnäringen, därför avslöjar Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT) ) behöver öka antalet flygningar för att möta den kommande efterfrågan.

Planen för att möta efterfrågan på fler flygningar inkluderar Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai och Phuket flygplatser som är populära resmål för utländska turister. När det gäller den initiala utvärderingen kan CAAT schemalägga flygtider upp till 30 % till 40 % högre jämfört med föregående år för att möta den ökande efterfrågan, sade transportministern.

CAAT fick order om att hantera flygscheman under rusningstid och öka antalet flygslots eftersom det potentiellt skulle orsaka positiva effekter för ett ökande antal passagerare, anmärkte Suriya.

"Men transportministeriet utvärderade att den nuvarande flygsituationen fortsätter att återhämta sig och snart kommer att återgå till det normala, i likhet med före covid-19 2019. Det var uppenbart att efterfrågan på att boka flyg, inte bara för thailändska flygbolag utan också internationella flygbolag, har ökat i betydelse. Flygbolagen kunde inte möta den ökande efterfrågan för tillfället, men inom de närmaste åren skulle flygindustrin expandera eftersom det skulle finnas fler flygplan tillgängliga för service, säger Suriya.

Mr. Suttipong Kongpool, ordförande för CAAT, avslöjade offentligt att den totala flygsituationen för antalet passagerare har återhämtat sig med 74 % jämfört med 2019. Andra halvan av 2024 kommer sannolikt att ge mer flygefterfrågan och kommer att ge den totala passagerarvolymen i år tillbaka till normala nivåer före Covid-19, sa Suttipong.

Men den kinesiska marknaden står för närvarande inför ekonomiska problem, och policyn för viseringsbefrielse som tillåter kinesiska turister ett visumbefrielse kanske inte stimulerar turismen i Thailand som den thailändska regeringen först hoppades på. Men man trodde att kineser skulle börja resa mer under andra halvan av detta år, avslutade Suttipong.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.