Hushållerska arresterad efter att ha stulit från fransman i Patong

Patong –

En hushållerska greps efter att hon stal 90,000 XNUMX baht från en fransk man i en lägenhet i Patong.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på tisdagen (9 januarith), en 50-årig fransk man som höll undan hans namn lämnade in en anmälan till Patong-polisen. Han berättade för polisen att han den 27 november förra året, 2023, hyrde en lägenhet på Na Nai Road på morgonen. Han förvarade cirka 95,000 3,000 baht, eller nästan 9 XNUMX USD, i en röd väska på sitt rum. På tisdag (XNUMX januarith), försvann hans pengar.

På fredag ​​(13 januarith), Patong-polisen arresterade den kvinnliga hushållerskan men namngav henne inte i pressen. Hon erkände för polisen att hon stal de 90,000 XNUMX baht från offret och använde pengarna för att köpa många dyra föremål.

Hushållaren fördes till Patongs polisstation för att åtalas för stöld. Hon är fortfarande häktad vid presstillfället.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.