Fire Guts Mansion and Restaurant i Samkong – Video

Phuket Town –

Invånarna blev oroliga när en brand skadade en herrgård och en hotellrestaurang efter midnatt i Phuket Town tidigare i veckan.

Brandmän underrättades om branden strax efter midnatt (11 januari) i en herrgård på Hong Yok Uthit Road i Samkong, Talad Yai.

De första insatserna kom till platsen med en brandbil för att konstatera att branden var helt övertänd. Det tog cirka 15 minuter att kontrollera branden. Inga personskador rapporterades då det inte fanns någon i byggnaden vid tillfället men första våningen i herrgården är en restaurang och blev kraftigt skadad av branden.

Lokala invånare berättade för The Phuket Express att branden startade från en gnista på en transformator innan den spred sig till den omgivande byggnaden.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.